Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC organitza dos concursos per a conscienciar els joves sobre l'impacte del canvi climàtic

El CVC organitza dos concursos per a conscienciar els joves sobre l'impacte del canvi climàtic

València (15-1-2008).- El Consell València de Cultura (CVC) ha convocat dos concursos, un de creació literària i altre d’il·lustració, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població dels efectes del canvi climàtic sobre el medi natural i sobre les espècies que poblen la Comunitat Valenciana.

Per al president de l’òrgan consultiu, Santiago Grisolía, esta iniciativa deu servir perquè prenguem conciència de la situació, i anima als estudiants a que, amb la seua implicació, contribuisquen a la conservació dels nostres boscos. “Hem de pensar com sobreviurem a les noves condicions creades pel canvi climàtic que ja sofrim actualment. Per això, és important educar els nostres jovens, perquè siguen conscients de la importància de l'estalvi energètic, i de l’utilització de totes i cada una de les energies disponibles com a única via per a aconseguir l’equilibri entre desenvolupament econòmic, seguretat de subministrament energètic i sostenibilitat mediambiental”.

Estos concursos, que l’any passat tenien com a tema central els incendis forestals, i als quals es van presentar més de 1.000 treballs, van dirigits als alumnes de centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana, que estiguen cursant actualment estudis d’ESO o de Batxillerat.

El CVC ve mostrant la seua preocupació pels efectes del canvi climàtic des de fa temps. En febrer del 2007, la institució consultiva va celebrar les jornades sobre este tema, que van comptar amb la presència del director executiu del Centre de Estudis Ambientals del Mediterrani. Millán Millán, el catedràtic de Estructura Econòmica i Premi Rey Jaime I de Economia, Ramón Tamames i el catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els centres docents hauran de presentar els treballs a la seu de la institució abans de l’1 de maig. Les
bases del concurs
es poden consultar a la web del CVC.