Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC insta a les autoritats al cumpliment de la nova LLei del Sòl

El CVC insta a les autoritats al cumpliment de la nova LLei del Sòl

La institució consultiva aprova el Primer Informe sobre el Maltractament d'Animals de la Comunitat Valenciana

València (27-11-2007).- El Ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), en la sessió ordinària celebrada hui, ha aprovat un informe, en el que valora positivament la Nova Llei del Sòl i insta a les administracions a aplicar-la. En l'escrit, també sol•licita a les institucions el compliment del principi de sostenibilitat mediambiental, que inclou la llei, amb el propòsit d'evitar l'excés d'urbanisme.

En eixe sentit, el CVC considera que els municipis han de parar atenció en l'exercici de les seues competències, especialment, en la concessió de llicències urbanístiques i en l'aprovació dels Plans d'Actuacions Integrals.
Així mateix, argumenta que les institucions públiques haurien de fer una campanya d'informació i divulgació, dirigida a les persones encarregades de la seua aplicació, com ara funcionaris i membres de les Corporacions Locals, i a la ciutadania, especialment, per a informar dels drets i les obligacions que marca la normativa.

El document serà traslladat al Govern Valencià, a les Corts valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Informe maltractament animals
La institució consultiva ha aprovat el document, que va elaborar el Grup de Treball sobre el Maltractament d'Animals, en el que proposa la possibilitat de creació d'un Consell de Protecció i Benestar Animal, amb la participació de les associacions protectores perquè controlen el compliment de les lleis per part dels ajuntaments. També, estudia l'opció d'establir una Oficina de Maltractament d'Animals, amb el propòsit d'atendre a les peticions dels ciutadans, així com facilitar els números de telèfon de les associacions protectores, o informar dels passos que s'han de seguir quan es troba un animal abandonat.

El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, considera “indignant” la situació precària en què viuen molts animals i ha afirmat que este informe s'ha elaborat amb l'objectiu d'incrementar la sensibilització tant per part dels ciutadans com de les institucions.

L'informe s'enviarà a Presidència, Conselleria de Cultura i Esports, Agricultura i Benestar Social, a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i a les associacions protectores d'animals.

Finalment, Grisolía ha comunicat als membres la concessió de la Medalla de Plata de la institució a Felipe Benjumea Llorente, president de la fundació cultural Focus Abengoa.