Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

La institució considera que hauria de regular-se l"horari de l"enllumenat d"edificis públics i monuments

València (06.04.2009).- Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Salut, que se celebrarà demà, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha manifestat la preocupació per la contaminació lumínica, que afecta cada vegada més a les poblacions espanyoles, i ha instat a les administracions a regular les instal•lacions de l"enllumenat públic en benefici de les persones, la fauna, la flora i en definitiva, per a lluitar contra el canvi climàtic.

El president de l"òrgan consultiu, Santiago Grisolía, ha argumentat que “les administracions haurien de previndre la contaminació lumínica per mitjà de la promoció de l"eficiència de l"enllumenat exterior i la difusió d"iniciatives per a fomentar l"estalvi energètic”. En este sentit, ha indicat que “una de les mesures preventives podria centrar-se en la regulació d"horaris de l"enllumenat, especialment en els edificis públics i els monuments, a més de desenrotllar una correcta gestió en l"enllumenat festiu per a minimitzar la contaminació lumínica i optimitzar el consum energètic”.

Així mateix, la institució considera que la societat civil hauria de prendre consciència de la gravetat de la situació i considera rellevant la participació ciutadana en programes de divulgació fomentats per les administracions per a lluitar contra la pol•lució lumínica.

Este manifest ha sigut una iniciativa de la Comissió de Ciències del CVC, que està presidida per Ramón Lapiedra i la formen Santiago Grisolía, el vicepresident de l"òrgan, Ramón de Soto, el secretari Jesús Huguet, així com els membres Rosa María Rodríguez Magda, Ricardo Bellveser, Vicente Muñoz Puelles, Manuel Sanchis-Guarner, Isabel Ríos i Vicent Álvarez.