Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC insisteix en la planificació del cultiu per a la sostenibilitat de l'horta

El CVC insisteix en la planificació del cultiu per a la sostenibilitat de l'horta

(València, 08.07.2008).- La Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida en sessió ordinària, ha rebut a la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns, Maria José Broseta, i a les seues col•laboradores Sol Romeu i Carmen Berlanga, amb la finalitat d'intercanviar opinions sobre la requalificació de l'horta prevista en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha insistit en el fet que l'horta està “sotmesa a les pressions urbanístiques per l'expansió de la ciutat i de la seua àrea metropolitana, pel que requerix la creació d'un organisme supramunicipal i interinstitucional que controle i preserve la sostenibilitat d'este espai” .

En eixe sentit, el CVC assenyala que la continuïtat de l'horta exigix la planificació dels cultius que garantisca la viabilitat dels usos agrícoles i derivats d'este mitjà humà productiu. Així mateix, Grisolía ha valorat positivament el Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta de València, presentat recentment per Generalitat, i ha recordat que l'òrgan va recomanar la seua realització en el dictamen que va elaborar sobre la conservació de l'horta.

Per la seua banda, María José Broseta ha afirmat que la revisió del PGOU “no beneficia ni als barris ni als agricultors, que haurien de treballar dignament l'horta perquè no es degrade com està ocorrent en l'actualitat”. A més, ha indicat que esta zona és “patrimoni de tots els valencians i no un lloc per al benefici d'uns pocs”.

Plaça Armando Palau Valdés

D'altra banda, Santiago Grisolía ha assegurat que la plaça Armando Palau Valdés, pròxima a l'Albereda de València, s'ha convertit en un espai “poc habitable per als ciutadans, ja que des que es va destinar a un aparcament subterrani, no té un espai verd, necessari tant des del punt de vista paisatgístic com de la convivència dels veïns” . A més, Grisolía ha manifestat la seua preocupació per la limitació i desaparició de zona verda, que estan patint la resta de les places de la ciutat, en les quals es té previst construir un aparcament subterrani.