Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC inaugura la mostra sobre incendis forestals en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe

El CVC inaugura la mostra sobre incendis forestals en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe

València (8-11-2007).- El Museu de les Ciències Príncep Felipe acull des d'este matí fins al 7 de gener, l'exposició dels dibuixos dels alumnes valencians, que van participar en el “Concurs d'Il•lustració sobre incendis forestals” , organitzat pel Consell Valencià de Cultura (CVC) el passat curs escolar.

El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha felicitat els participants pel seu treball, i ha agraït el seu entusiasme i implicació en la prevenció dels incendis. “Tenim ací més de vuit-centes obres d'art amb el propòsit de fomentar el sentit de la responsabilitat dels ciutadans de qualsevol edad, per a la conservació del nostre patrimoni. A més, estic segur que, com a mínim, amb esta iniciativa hem aconseguit fer dels estudiants, altres tants ciutadans conscienciats en les conseqüències catastròfiques de degradar o perdre els nostres boscos” .

Així mateix, Santiago Grisolía ha animat a tots els alumnes dels instituts de la Comunitat Valenciana a participar en el pròxim concurs, que estarà enfocat en el canvi climàtic. “Ens estem jugant el futur a una sola mà i els xiquets i els jóvens són els que poden quedar-se sense ell. Per això, són els que primer han de conscienciar-se d'esta responsabilitat compartida” .

En l'acte, també han estat presents el secretari del CVC, Jesús Huguet, i els membres Vicente Ferrero Molina i Vicente Múñoz Puelles.

L'exposició reunix prop de 800 dibuixos, entre els quals destaquen els sis alumnes premiats: José Bravo García, per “No ens rendim” , del C.P. Eloy Coloma de Xixona; Nacho Bellido, per “Em dóna tristesa” , del Col•legi Santa Anna del Vedat de Torrent; María Pérez Jordà, per “Preocupa-t pel teu Mig” , del María Inmaculada del Port de Sagunt; Rafael Serrano Herráez, per “Talla't amb el Foc” del María Inmaculada d'Alfafar; Sonia Cubells Moscoso, per “Stop” , del C. La nostra Sra. del Socorro de Benetússer; i Joana Rodglá Alapont, per “Guiriti” , del C. Ntra.Sra. Del Socorro de Benetússer.

El Consell Valencià de Cultura ha dut a terme està iniciativa amb el propòsit que la creativitat convertisca els jóvens en portaveus d'un objectiu comú: protegir i conservar els boscos valencians i la seua biodiversitat, per a nosaltres i els nostres descendents.