Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC inaugura en el Museu del Carme la mostra de 600 dibuixos sobre patrimoni

El CVC inaugura en el Museu del Carme la mostra de 600 dibuixos sobre patrimoni

37 alumnes premiats i 4 col•legis guardonats per reunir el nombre més gran de treballs seleccionats

València, 22.05.2009.- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha inaugurat hui en el claustre gòtic del Museu del Carme la mostra dels més de 600 dibuixos dels alumnes que han participat en la III Edició del Concurs Literari i d'Il•lustració, que enguany porta per lema la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic.

Prèviament el president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha entregat els guardons a més d’una trentena d’alumnes i quatre centres docents, per reunir el nombre més gran de treballs seleccionats. Els col•legis premiats són el de Sant Josep, de La Pobla de Vallbona, IES Clara Campoamor d'Alaquàs, IES Biar i IES Professor Broch i Llop, de Vila-real.
Per al màxim representant de la institució, esta iniciativa “ha de servir per a fomentar la bona educació entre els jóvens, a més d'invitar a la reflexió de com conservar la nostra historia”. Així mateix, ha assegurat que “any rere any el certamen és una disciplina i una motivació per als alumnes, valors claus per a acabar amb el fracàs escolar”.

Els premis consistixen en material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents que han aconseguit el nombre més gran d'escolars seleccionats en cada nivell i modalitat se'ls ha obsequiat amb material escolar per valor de 1.000 euros.

El concurs literari i d'il•lustració ha reunit més de 700 treballs, entre textos literaris i dibuixos, i s'ha organitzat per tercer any consecutiu. En anteriors edicions, el certamen es va centrar en els incendis forestals i en el canvi climàtic.

El jurat ha sigut presidit per Santiago Grisolía, i compost pel secretari de l'òrgan, Jesús Huguet, el vicepresident, Ramón de Soto, i els membres Vicente Ferrero i Vicente Muñoz Puelles