Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC entrega els premis del Concurs de Canvi Climàtic

El CVC entrega els premis del Concurs de Canvi Climàtic

12 alumnes premiats i 4 col•legis guardonats per reunir el nombre més gran de treballs seleccionats

(València. 11.06.2008).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha entregat hui els premis del concurs literari i d'il•lustració sobre canvi climàtic, en el que han participat un miler d'alumnes d'ESO i Batxillerat de la Comunitat Valenciana. Esta iniciativa s'ha realitzat amb la col•laboració de l'Ajuntament de València, que ha entregat un premi de 1000 euros en material escolar als centres docents que han aconseguit el nombre més gran d'alumnes seleccionats en cada nivell i modalitat.

A més del guardó de l'Ajuntament, l'òrgan consultiu ha obsequiat als col•legis amb material escolar per 1000 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució. Així mateix, als dotze alumnes seleccionats se'ls ha premiat amb material escolar per valor de 500 euros, la distinció de l'òrgan i un diploma.

Santiago Grisolía ha agraït tant als escolars com als centres l'interés mostrat en esta concurs, ja que “amb el seu enginy i capacitat de reflexió han contribuït a conscienciar a la societat de la gravetat d'este problema contemporani”. Així mateix, ha recordat als escolars que els jóvens són “continuadors d'una experiència pedagògica i política que es va produir per primera vegada durant la guerra civil, quan en 1937 es va celebrar a València una exposició amb dibuixos seleccionats per un jurat presidit per Josep Renau i que com va ocórrer en aquella mostra, els alumnes han usat les seues capacitats artístiques com un crit en petició de solidaritat”.

Els centres docents premiats són: María de los Ángeles Suárez de Calderón, de Grau de Gandia; Parc Col•legi Santa Anna, de València; Santa Teresa de Jesús d'El Vedat de Torrent i la Mare de Déu del Socorro, de Benetússer, este últim guanyador del concurs per segon any consecutiu.

El jurat està presidit per Santiago Grisolía, i compost per la regidora delegada de qualitat mediambiental, energies renovables i canvi climàtic de l'Ajuntament de València, MªÀngels Ramon-Llin, el secretari de l'òrgan, Jesús Huguet, el vicepresident, Ramón de Soto, i els membres Vicente Ferrero i Vicente Muñoz Puelles.