Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (04.11.2008).– El Consell Valencià de Cultura (CVC) està preparant la tercera edició del Concurs Literari i Dibuix, que enguany portarà per lema la protecció i conservació del patrimoni urbà i paisatgístic.
Per al president de l"òrgan, Santiago Grisolía, esta iniciativa “pretén conscienciar els jóvens de les agressions que patix actualment el patrimoni i que acaben alterant el paisatge urbà i empobrint la nostra cultura”. Així mateix, ha recordat que el CVC mostra des de fa temps la seua conscienciació pel patrimoni valencià que, segons Grisolía, en els últims anys s"ha deteriorat “notablement”.

El certamen, que en ocasions anteriors es va centrar en el canvi climàtic i en els incendis forestals, va dirigit als alumnes d"ESO i Batxillerat de tots els centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana.

Els estudiants podran presentar els seus treballs abans del 30 d"abril del 2009 i posteriorment, els dibuixos s"exposaran en una mostra organitzada per la institució consultiva.

El Consell Valencià de Cultura ha manifestat reiteradament la seua preocupació per les agressions que patix el patrimoni de la Comunitat Valenciana, tant en el seu aspecte històric i artístic com en el seu entorn natural de parcs i jardins.

Recentment va expressar la seua inquietud per les escultures del segle XIX dels Jardins de Montfort, que van resultar danyades com a conseqüència dels actes vandàlics. D"altra banda, el CVC va donar la veu d"alarma davant del deteriorament de les obres dels jardins de la Biblioteca de València.

Per a obtindre més informació sobre el concurs, poden consultar-se les bases en el següent enllaç.