Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (09.01.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha aplaudit les noves mesures sobre els incendis forestals anunciades ahir pel conseller de Governació, Serafín Castellano i que s"inclouen en l"esborrany de la Llei d"Emergències de la Generalitat.

Per al màxim representant de la institució consultiva, estes accions “advoquen per penalitzar els actes que en la majoria de les ocasions són intencionats i és, per tant, responsabilitat de l"autor de l"incendi assumir les conseqüències econòmiques que això comporta”. A més, ha assegurat que “les conseqüències d"un incendi forestal no apareixen només a curt termini, sinó que també són evidents amb el temps, en forma d"alteracions greus en el paisatge, pèrdua de llocs de treball i, sobretot, degradació del sòl cremat”.
Estes mesures, ha indicat Grisolía, van en la mateixa línia que les propostes realitzades pel CVC, òrgan que des de fa temps s"ha mostrat partidari d"aplicar una legislació “coercitiva” amb els autors dels incendis.

En este sentit, la institució consultiva va aprovar al març del 2008 un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s"inclou com un annex de l"Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, en el que considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones.

Així mateix, en el document l"òrgan demana a les institucions i als tribunals de justícia mesures i actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors, directes o indirectes, dels incendis.