Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

Per a celebrar un Ple extraordinari amb la participació de la corporació municipal i les associacions culturals, el Consell Valencià de Cultura ha visitat hui, 29 de febrer, una de les viles de més història del Vinalopó Mitjà.

Monòver és enguany Capital Cultural Valenciana. També es dona la circumstància que ara fa 150 anys del naixement allí de l’escriptor Azorín. Per això i per a polsar els programes i els interessos culturals de l’administració pública local i de les associacions, s’ha traslladat el plenari del CVC fins a l’ajuntament. La representació de la institució no ha pogut ser encapçalada per la presidenta Dolors Pedrós, per un problema de salut d’última hora quan ja es dirigia cap a Monòver.

Primer ha pres la paraula l’alcalde, Loren Amat Poveda. Ha exposat el patrimoni cultural de Monòver, el treball per a fer-lo conéixer ara com a Capital Cultural i l’orgull per pertànyer a un poble valencianoparlant.

En nom de la presidenta ha parlat el secretari del CVC, Jesús Huguet, que ha informat dels treballs que ha dut a terme la institució sobre Monòver i la comarca.

Tot seguit, en nom de les comissions informatives en què es divideix el treball del Consell, han parlat Inmaculada Vidal per la Comissió de les Arts, José María Lozano i Maribel Peris per la de les Ciències, Gerardo Muñoz per la Jurídica, Vicente González Móstoles per la de Llegat Històric i Ascensión Figueres per la de Promoció Cultural. Tots han explicat als assistents les qüestions de què s’ocupen en estos moments.

En nom de les associacions culturals ha pres la paraula Frederic Johnson. Ha exposat la importància del treball en col·laboració per a poder trencar la dinàmica de la immediatesa i la necessitat de disposar d’un pla estratègic cultural amb projectes de present i de futur.

En acabar la sessió, els membres del CVC han visitat el Museu d’Arts i Oficis José María Román, un espai etnogràfic on han pogut observar valuosos objectes del passat. Després s’han desplaçat a la Casa Museu Azorín i, al final, al Casino de la ciutat, on hi ha un bust en bronze d’Azorín l’autora de la qual és Begoña Martínez Deltell, membre del Consell Valencià de Cultura.