Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura visita les excavacions del Palau Reial als Vivers

El Consell Valencià de Cultura visita les excavacions del Palau Reial als Vivers

València (02.11.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha visitat este matí els jardins dels Vivers de València per a valorar l'evolució de les excavacions de les restes del Palau Reial. Durant l'acte ha insistit en la proposta que va plantejar a l'inici de les obres sobre el projecte d'intervenció en este espai, que consistia en 'recuperar el Palau Reial cohesionant al màxim el patrimoni arqueològic i l'arbori”. D'esta manera, ha recordat Grisolía, “es conservaria igualment la memòria històrica de la ciutat, mantenint-se vius els arbres”.

A l'acte també ha assistit el secretari de l'òrgan consultiu, Jesús Huguet i el membre Vicent Álvarez.

El Consell Valencià de Cultura va demanar en 2007 la protecció dels jardins dels Vivers, mitjançant l'aprovació d'un informe (http://cvc.Gva.es/arxius/245.pdf), en el qual sol·licitava la declaració de BIC (Bé d'Interés Cultural) en la seua doble condició de Lloc i Jardí Històric. Així mateix i va suggerir que s'incloguera en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

Escales del Pont de la Trinitat

D'altra banda, Santiago Grisolía ha lamentat de nou l'estat actual de les escales del pont de la Trinitat després de la rehabilitació, i ha assegurat que 'abans de començar les obres s'hauria d'haver planificat una recuperació d'acord amb la seguretat dels ciutadans'.

El CVC ha manifestat en nombroses ocasions la seua preocupació per la inseguretat de les baranes del pont.