Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (17.06.2011).- La Comissió de Govern del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida en sessió ordinària, ha urgit a les institucions a recuperar les restes arqueològiques de l"antiga facultat de Medicina, a més de posar-los en valor i mostrar el patrimoni històric i artístic, després dels treballs de restauració del jardí.

Com a referent de la medicina valenciana, el jardí mereix ser visible i visitat pels ciutadans. Per tant, és una obligació moral donar a conèixer la memòria dels metges que van ensenyar en esta universitat, com Ramón y Cajal i Pelegrí Casanova, ha assegurat el president de la institució, Santiago Grisolía.

També ha ressaltat la importància de senyalitzar les zones on se situaven les antigues dependències de l"hospital, una de les peticions de l"informe que va aprovar el CVC l"any passat (https://cvc.gva.es/archivos/376.pdf) .

En el document també instava a les institucions a remodelar el jardí respectant les restes arqueològiques i preservant els elements d"interès que pertanyen a l"antic hospital.

La Comissió de Govern també està formada per Jesús Huguet i Ramón de Soto secretari i vicepresident de la institució, respectivament, així com pels membres Vicente Muñoz Puelles, Vicente Ferrero, Carmen Morenilla i Rosa María Rodríguez Magda.