Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura lamenta la falta de públic en el Museu Sant Pius V

El Consell Valencià de Cultura lamenta la falta de públic en el Museu Sant Pius V

La institució suggerix una major coordinació entre les empreses de creuers i els museus per ajustar els horaris i popularitzar les entrades

València (15.06.2011).- La Comissió de les Arts del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat la falta de públic en el Museu de Belles Arts de València, Sant Pius V, com a conseqüència de l'estat de “paralització” en el qual es troba la segona pinacoteca espanyola.

L’òrgan consultiu ha alertat sobre la urgència d'iniciar la V fase d'ampliació del museu, i ha mostrat la seua preocupació per la disminució gradual, però latent, de les arts valencianes en estes instal•lacions.

El president del CVC, Santiago Grisolía, que ha instat a les administracions, en reiterades ocasions, a rehabilitar este espai, ha afirmat que el museu ha de respondre al ciutadà. La recuperació del patrimoni artístic i la dinamització de l'activitat i difusió són les principals demandes.

Així mateix, ha recordat que traslladà a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana la seua inquietud per les deficiències d’esta institució.

D'altra banda, Santiago Grisolía ha suggerit una major coordinació entre les empreses de creuers i els museus, amb l'objectiu d'ajustar els horaris i poder promoure la cultura valenciana a major escala. D’esta forma, ha afegit, es podrien popularitzar les entrades dels museus, especialment les del Sant Pius V.

La Comissió de les Arts està presidida per Ramón de Soto i a més de Santiago Grisolía, els membres que la componen són el secretari del CVC, Jesús Huguet, Vicente Muñoz Puelles, Ricardo Bellveser, Vicente Ferrero, Carmen Morenilla, Luis Prades, Manuel Sanchis Guarner, Enrique García Asensio i Manuel Ángel Conejero. També han assistit a la reunió Vicent Álvarez i Rosa María Rodríguez Magda.