Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (21.11.2011).- Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Música, que se celebrarà demà, i dels deu anys del lliurament de la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura (CVC) a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) , la Comissió de Govern del CVC ha rebut hui a esta associació, amb l’objectiu de retre homenatge a les societats musicals i donar suport al paper difusor de la música en la cultura popular valenciana.

En este sentit, el president del CVC, Santiago Grisolía, ha destacat els valors de la tradició musical i de projecció internacional de les societats musicals, que no sols són culturals sinó també enconòmics, donat que els seus beneficis contibrueixen a la formació cultural de la societat i a millorar la imatge de la cultura valenciana en l’exterior.

Per la seua part, el president de la FSMCV, Josep Francesc Almería, ha remarcat la música com el gran esdeveniment de la Comunitat Valenciana, per ser un dels elements més importants del patrimoni cultural del poble valencià, un senyal inequívoc d"identitat i un marcat factor de cohesió social. .

L’acte ha estat centrat en un concert que han oferit el Quintet de Corda format per professors del centre de música Santa Cecília de Cullera i el Quintet de Clarinets d"alumnes de 16 a 20 anys del centre de música Vicent Sanchís i Sanz d’Alaquàs.

També han assisit alguns membres del CVC com Jesús Huguet i Ramón de Soto, secretari i vicepresident de l’òrgan, respectivament, Ana Noguera, Glòria Marcos, Vicente González Móstoles, Francisco Pérez Puche, Pepa Frau, Vicente Muñoz Puelles i Vicente Ferrero, a més de la junta directiva de la FSMCV, formada per Pedro Rodríguez, vicepresident, Juan Vicente Mateu, secretari general, Salvador Benavent, president provincial de València, Miguel Lozano, president provincial d’Alacant, Vicente Cerdá, José Manuel Fernández vocals i David Seguí, gerent.

La FSMCV és una associació amb més de 40 anys d"existència que agrupa a 536 societats musicals d"Alacant, Castelló i València amb 40.000 músics, 60.000 alumnes de les escoles de música i més de 200.000 socis. Les societats musicals són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons un recent estudi de la Universitat de València.