Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (04.04.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha presentat hui, junt al secretari de la institució, Jesús Huguet, i l"autora, María Ámparo Salinas, doctora en Ciències Biològiques, el llibre Eduardo Boscá Casanoves (1843-1924), un darwinista valenciano, en el qual es pretén recuperar la memòria d’un dels científics més coneguts pel seu nom a València i màxim responsable de la col•lecció paleontològica donada per Rodrigo Botet.

Sobre la col•lecció de Botet, d"un valor científic immens, Santiago Grisolía ha recordat que el CVC es va dirigir recentment a l"ajuntament de València per reclamar unes condicions de protecció i d"aprofitament de les col•leccions del Museu de Ciències Naturals amb les quals desgraciadament no explica. un dels membres més actius, junt a Vilanova i Cisternes, de la Societat Econòmica d’Amics del País, amb gran empenta per al desenvolupament dels estudis paleontològics i pretrográfics.

L"obra, editada en la col•lecció Monografies, repassa la vida i obra del naturalista valencià, des dels seus estudis de batxiller fins al seu retorn definitiu a València en 1883. Per completar la seua aportació al coneixement de la carrera del científic, l"autora mostra en el llibre les fonts emprades en nombroses notes a peu de pàgina i una extensa bibliografia al final del text, així com una sèrie de fotografies inèdites cedides per la família Boscá.