Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura recorda a Eduardo Boscà amb un llibre sobre la seua vida i trajectòria científica

El Consell Valencià de Cultura recorda a Eduardo Boscà amb un llibre sobre la seua vida i trajectòria científica

València (04.04.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha presentat hui, junt al secretari de la institució, Jesús Huguet, i l'autora, María Ámparo Salinas, doctora en Ciències Biològiques, el llibre Eduardo Boscá Casanoves (1843-1924), un darwinista valenciano, en el qual es pretén recuperar la memòria d’un dels científics més coneguts pel seu nom a València i màxim responsable de la col•lecció paleontològica donada per Rodrigo Botet.

Sobre la col•lecció de Botet, d'un valor científic immens, Santiago Grisolía ha recordat que el CVC es va dirigir recentment a l'ajuntament de València per reclamar unes condicions de protecció i d'aprofitament de les col•leccions del Museu de Ciències Naturals amb les quals desgraciadament no explica. un dels membres més actius, junt a Vilanova i Cisternes, de la Societat Econòmica d’Amics del País, amb gran empenta per al desenvolupament dels estudis paleontològics i pretrográfics.

L'obra, editada en la col•lecció Monografies, repassa la vida i obra del naturalista valencià, des dels seus estudis de batxiller fins al seu retorn definitiu a València en 1883. Per completar la seua aportació al coneixement de la carrera del científic, l'autora mostra en el llibre les fonts emprades en nombroses notes a peu de pàgina i una extensa bibliografia al final del text, així com una sèrie de fotografies inèdites cedides per la família Boscá.