Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (07.04.2010).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha lliurat hui la Medalla de Plata de la institució consultiva a la directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar, en reconeixement a la valuosa aportació del museu en la difusió de la cultura artística valenciana durant més de vint anys de funcionament, i per la seua labor exportadora i emergent de l"art valencià.

Després d"iniciar el secretari del CVC, Jesús Huguet, el discurs de concessió de la medalla, en el qual ha ressaltat especialment la trajectòria de la institució consultiva des de la seua creació, Santiago Grisolía ha ressaltat l’impuls donat per l’IVAM en la projecció internacional de València, així com el seu destacat reconeixement en el desenvolupament de les modernes arts plàstiques valencianes.

Així mateix, ha afirmat que el guardó també representa el reconeixement dels valencians espai museístic, que s"ha convertit ja en la marca d"identitat més visible de la nostra tradició artística.

Posteriorment, Santiago Grisolía s"ha dirigit a la consellera de Cultura, Trinidad Miró, a qui ha agraït l"assistència a l"acte, per la seua condició de màxima responsable del museu que representa.

Per la seva banda, Consuelo Ciscar ha mostrat la seva gratitud tant a les administracions públiques, crítics d"art i artistes com als ciutadans, per confiar en l’IVAM per a la difusió i conservació del seu llegat, i en aquest sentit, ha recordat que el 61 per cent de les obres que integren el museu són donacions.

A més, ha ressaltat que el CVC i el IVAM han recorregut junts, amb absoluta harmonia, més de 20 anys de construcció i llançament de València com lloc de cultura.

A banda de la consellera de Cultura, han assistit a l’acte diverses autoritats i personalitats de la vida cultural, econòmica i institucional valenciana, entre les que destaca el conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, la directora general de Patrimoni, Paz Olmos, la presidenta de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, Rafael Vicente Queralt, Síndic Major de Comptes, Benito Nemesio, president del consell territorial de CAM a València i diversos membres del consell rector del IVAM i del CVC, com el vicepresident Ramón de Soto.