Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

El CVC observa amb preocupació la situació actual de les arts escèniques en la Comunitat Valenciana, sobre la qual el ple del 21 de desembre del 2009 va fer públic un informe, que ha remés tant al Ministeri de Cultura com a la Conselleria de Cultura i als ajuntaments valencians.

Esta preocupació es veu agreujada per la situació actual del Circuit Teatral Valencià, per una convocatòria púbica realitzada sense previ avís ni possibilitat de negociació, que pot tindre efectes no desitjats i menysprear seriosament els municipis més xicotets.

Totes estes circumstàncies fan necessari que l"administració se sente a negociar amb els sectors implicats i es facen tots els esforços possibles per a posar fi a la situació actual, que no pot beneficiar a ningú.

Per això, des del CVC fem un crida perquè la consellera de Cultura, Trinidad Miró, done un pas endavant en esta línia i convoque a les associacions professionals relacionades amb les arts escèniques, amb l"objectiu de crear una comissió que estudie els problemes de funcionament que puga tindre el Circuit Teatral Valencià i propose mesures per a la seua solució.

Mentres açò succeïx, i atés que l"exercici pressupostari avança amb clara incidència en la programació d"espectacles, recomanem a Trinidad Miró que estudie deixar en suspens l"Ordre d"Ajuda del Circuit de Teatre i Dansai, de moment, mantinga la situació anterior.

El CVC espera de la consellera que siga sensible a estes recomanacions pel bé de les arts escèniques de la nostra comunitat i, per tant, pel bé de la cultura en general.

Lamentem que, tot i els intents realitzats per a tindre una entrevista amb la Conselleria de Cultura, no ha sigut possible que trobaren temps en les seues agendes.

Este comunicat s"enviarà a la consellera de Cultura, als representants de les associacions professionals de les arts escèniques i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.