Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

L"Alcúdia (26.03.2012).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit hui en sessió ordinària, ha aprovat una declaració, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que se celebrarà demà, en la qual sol•licita a les administracions major promoció en el desenvolupament del sector. Així mateix, els suggereix la necessitat d"estudiar com augmentar el nombre d"espectadors, mitjançant l"organització de jornades, l’objectiu de les quals hauria de ser la definició d"un programa que agrupara els esforços de les institucions públiques i privades, i la formalització d"un pacte per les arts escèniques a la recerca de consensos i acords per dinamitzar el sector.

L"escrit valora positivament l"emergència de companyies valencianes que estan obrint noves sales de teatre privat i contribueixen, per tant, a mantenir viu el sector. Les companyies teatrals valencianes són essencials per a l"ocupació cultural, mantenir vives les infraestructures i la seua professionalització, segons consta en el document.

El CVC també manifesta la seua confiança en la capacitat conjunta, tant d"entitats privades com d"organismes públics, per a rellançar el teatre valencià

En 2010, la institució consultiva va rebre diferents representants del sector empresarial de les arts escèniques i l’Associació Valenciana d´Empreses de Teatre i Circ, que van alertar de la delicada situació del teatre valencià.

D"altra banda, el CVC ha emès favorablement un informe sobre la situació dels arxius valencians, amb el propòsit d"instar a les institucions a mantenir el funcionament dels arxius públics. Per a això, proposa la redacció i aprovació del Reglament del Sistema Arxivístic Valencià que assegure el compliment de la legislació; l"activació del funcionament periòdic del Consell Assessor d’Arxius i la dotació en les de personal tècnic necessari en les conselleries per a la implantació del sistema arxivístic.

El CVC argumenta que els arxius constitueixen un servei fonamental per a les institucions i els ciutadans i són un instrument afavoridor de la vertebració territorial.

Finalment, el ple ha aprovat un informe en el qual es manifesta favorable a la delimitació de l"entorn del Castell de Polop de la Marina i de la normativa protectora del mateix, que proposa la direcció general de Patrimoni Cultural.

La institució consultiva suggereix la restauració del conjunt del castell i el cementiri, i la conscienciació de la ciutadania perquè protegisca els béns patrimonials col•lectius amb tot tipus d"actuacions, començant des de l"ensenyament primari.

L’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, ha rebut als membres del CVC en la Casa de la Cultura del municipi, on han celebrat la sessió plenària. Prèviament, han descobert la placa en commemoració a la visita i el president de la institució, Santiago Grisolía, ha firmat en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Després de la sessió plenària, han visitat l"exposició L’obra gràfica i impresa, de Manolo Boix i, posteriorment, s"han desplaçat als ruïnes del convent, la nòria de Santa Bàrbara i els arcs de la Mota.