Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura organitza una taula redona en homenatge a Joan Fuster

21 juny, 12 hores, a la seu del CVC

El Consell Valencià de Cultura organitza una taula redona en homenatge a Joan Fuster

21 juny, 12 hores, a la seu del CVC

València (19.06.2012).- Amb motiu del 50 aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians i dels 20 anys de la mort de Joan Fuster, que se celebra precisament el 21 de juny, el Consell Valencià de Cultura (CVC), celebrarà el dijous, dia 21, a les 12 hores, la taula redona Record de Joan Fuster, en la qual participaran, a més del president i el secretari del CVC, Santiago Grisolía i Jesús Huguet, respectivament, els escriptors Jaume Pérez Montaner i Vicent Salvador.

Jaume Pérez Montaner (L'Alfàs del Pi, 1938) centrarà la seua intervenció en les representacions intel•lectuals de l'autor valencià des dels seus inicis literaris i en el compromís de Fuster amb l'escriptura i la llengua. Poeta i assagista, Pérez Montaner es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i ha estat professor en diverses universitats d'Estats Units. Ha publicat antologies i estudis de Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés i Ausiàs March. Entre 1999 i 2007 va presidir la Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Vicent Salvador (Paterna, 1951), que analitzarà les claus estilístiques de l'escriptura de l'autor valencià, és catedràtic de Filologia Catalana en la Universitat Jaume I i especialista en Anàlisi del Discurs i Literatura valenciana contemporània, principalment de l’obra Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés.

Entre els seus llibres publicats, destaca Fuster o l'estratègia del centaure (1994), Poesia, ciutat oberta (2000) i L'ensenyament del discurs escrit (2008), este últim elaborat en col•laboració amb l'ex membre del CVC Isabel Ríos. En 1992 va obtenir el premi Vicent Andrés Estellés de poesia.