Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha lliurat hui a Vilafamés, la medalla de plata de la institució consultiva al Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilerad’este municipi, en homenatge als quaranta anys de la seua projecció artística.

Santiago Grisolía ha recordat la iniciativa i la tenacitat de Vicente Aguilera Cerni, president del CVC entre 1994 i 1996, per dur a terme la creació del museu i de qui ha destacat com un dels grans intel•lectuals valencians del segle XX”. Així mateix, ha valorat la trajectòria del museu per ser pioner en les iniciatives culturals com a factors de la millora social i econòmica de les localitats que les acullen.

Per al director del museu, José Garnería, este guardó “permet recordar la distingida labor de Vicente Aguilera Cerni en la projecció de les obres artístiques del museu” i també ha agraït a l"ajuntament del municipi i a la Diputació de Castelló la seua col•laboració en el desenvolupament d"aquest espai. A més, ha ressaltat que el museu destaca per ser un centre internacional de documentació artística, “un important suport de divulgació i estudi de l"art contemporani”.

D"altra banda, el CVC ha reconegut amb la medalla de plata la labor de la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa, per ser una entitat benefactora del patrimoni natural. L"òrgan consultiu valora especialment la iniciativa de compra, conservació i posada en valor d"espais naturals, com el Barranc dels Horts.

En este sentit, Santiago Grisolía ha indicat que els boscos i els espais naturals, que la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa es dedica a protegir, són imprescindibles per a la vida humana i ha animat a l"entitat a rendibilitzar socialment la seva activitat filantrópica de conservació d"espais naturals: la promoció de la investigació científica. També ha recordat que la seva tornada va ser a causa de l"obra social de Bancaixa.

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa, Antonio Tirado, ha assegurat que el guardó suposa un estímul molt present per continuar amb el desenvolupament de la conservació de la biodiversitat.

Finalment, l"alcaldessa de Vilafamés, Luisa Oliver, ha agraït al CVC el lliurament de les distincions a les dos entitats castellonenques.

A l"acte han assistit la directora de IVACOR, Carmen Pérez, el vicerector de Cultura de la Universitat Jaume I de Castelló, Wences Rambla i els membres del CVC, entre els quals destaca el secretari Jesús Huguet, el vicepresident, l"escultor Ramón de Soto, Vicent Álvarez, el pintor castellonenc Luis Prades, Manuel Sanchis Guarner, Isabel Ríos, Isabel Morant i Rosa María Rodríguez Magda.