Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (12.09.2011) .- La Comissió Jurídica i Reglamentària del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, ha lamentat els actes vandàlics contra la placa d"homenatge a Manuel Sanchis Guarner i s"ha sumat a la condemna enèrgica de la Universitat de València per estos fets, que atempten directament contra la dignitat de la cultura i la llengua, i no només intenten danyar la imatge de l"escriptor valencià, sinó també la de tots els ciutadans, segons el president de la institució consultiva , Santiago Grisolía, que, no obstant, ha afegit que este tipus de conductes no han d"influir en la celebració del centenari del naixement de l"escriptor valencià.

La comissió ha recomanat a les administracions prendre mesures legals per protegir el patrimoni i la cultura i intentar evitar que es tornen a produir actes vandàlics.

El CVC va decidir retre homenatge a Sanchis Guarner amb la publicació de l"agenda de 2011, també dedicada al centenari del naixement d"Enric Valor i als cent anys de la mort de Teodor Llorente.

La comissió està presidida per Pepa Frau i a més de Santiago Grisolía, està integrada per Jesús Huguet, tots dos assistents a l"acte d"homenatge que va organitzar la universitat divendres passat. També han format part de la reunió Ana Noguera, Martín Quirós, Vicente Muñoz Puelles, Elena Negueroles, Luis Prades, José María Lozano i Manuel Ángel Conejero.