Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura estudia la situació del mecenatge

El Consell Valencià de Cultura estudia la situació del mecenatge

València (17.01.2012).- La Comissió Jurídica del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat una jornada de treball sobre mecenatge, en la qual ha recaptat les opinions de diversos experts en esta activitat per a, posteriorment, elaborar un informe en relació al diagnòstic actual i el futur de la Llei de Mecenatge.

Per al president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, qui ha valorat positivament les declaracions del ministre d’Educació i Cultura en torn dels avanços en la revisió de la llei, és fonamental, ara que l'obra social de les caixes està en perill, facilitar el compromís del mecenes en la preservació del patrimoni històric i artístic, així com en el desenvolupament de la ciència. No obstant això, ha afegit en un període de crisi i de retallades pressupostàries, no ha de confondre's la necessària modificació de la llei i els seus beneficis amb la substitució dels pressupostos institucionals en cultura.

La institució consultiva va aprovar recentment un informe sobre els pressupostos institucionals en matèries culturals, en el qual planteja com a mesura que contribuïsca a pal•liar les retallades pressupostàries, la revisió de les actuals lleis de mecenatge i la fiscalitat relativa al patrocini cultural.

A la sessió ha assistit el gerent de Bromera i exdirector del consorci del Palau de la Música Catalana; Joan Llinares; el professor de la Unitat d'Investigació en Economia Aplicada a la Cultura i el Turisme de la Universitat de València, Pau Rausell; el notari i president de la Fundació Universitat Empresa de València, ADEIT, Carlos Pascual, i el gerent de de la Fundació Étnor, Roberto Ballester. Així mateix, han intervingut els membres de la Comissió Jurídica, que presideix Pepa Frau i de la qual formen part, a més de Santiago Grisolía, el secretari del CVC, Jesús Huguet, Ana Noguera, Martín Quirós, Francisco Pérez Puche, Elena Negueroles, Manuel Ángel Conejero, José María Lozano i Luis Prades.