Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura entrega els premis del Concurs Literari i de Dibuix

L'exposició dels dibuixos estarà al Centre del Carme fins el 31 de juliol

El Consell Valencià de Cultura entrega els premis del Concurs Literari i de Dibuix

L'exposició dels dibuixos estarà al Centre del Carme fins el 31 de juliol

València (26.05.2011)-. El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lliurat hui els premis de la V edició del Concurs Literari i de Dibuix, que enguany s'ha centrat en la medicina preventiva i les vacunes. En total, s'ha premiat a 51 alumnes, 32 dels quals són de Castelló, i s'ha guardonat a 4 col•legis per reunir el major nombre de treballs seleccionats (IES El Caminàs-Castelló-, el IES La Plana-Castelló-, Nuestra Señora de la Seo-Xàtiva- i Parque Colegio Santa Ana-Valencia).

Posteriorment, s’ha inaugurat, al Centre del Carme de València, l’exposició dels dibuixos de tots els alumnes que han participat en el certamen. Prop de 1000 il•lustracions i més de 200 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s'han presentat en esta edició que, com tots els anys, va dirigit a alumnes d'ESO i Batxillerat, amb la finalitat de sensibilitzar als joves.

La iniciativa del concurs va sorgir després de la reflexió que va realitzar la institució consultiva sobre la importància de l'educació en l'acció preventiva de les malalties. En esta mateixa línia, el president del CVC, Santiago Grisolía, considera que l'educació ha d'incloure la informació relativa a les condicions socials, econòmiques i ambientals que influeixen en la salut, així com la informació referent als factors i comportaments de risc i la utilització adequada del sistema d'assistència sanitari.

A l'autor de cada treball premiat se li ha lliurat material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents guardonats per reunir el major nombre de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se'ls ha obsequiat amb material escolar per valor d'1.000 euros.

En relació a les vacunes, Santiago Grisolía també ha destacat el llibre Balmis o l’esperit de la Il•lustració en la medicina espanyola, que va editar el CVC en 1996, sobre l'alacantí que va destacar per ser un dels divulgadors a Espanya i Amèrica del mètode de vacunació contra la verola. L'obra es completa amb el pròleg de Balmis en la seua traducció del Tractat de la vacuna, del francès Moreau, i amb gravats de l'època.

En les edicions anteriors, el concurs es va organitzar per a sensibilitzar als joves de les conseqüències dels incendis forestals, els efectes del canvi climàtic, la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic i el problema de la fam al món.

A l’acte també han assistit alguns membres de la institució que formen part del jurat del concurs, com l’escriptor Vicente Muñoz Puelles i l’escultor Vicente Ferrero.

L'exposició estarà al Centre del Carme (carrer Museu, 2 de València) fins el 31 de juliol