Notícies

Estàs en: Inici Notícies Decidits els premis del concurs escolar del CVC

Decidits els premis del concurs escolar del CVC

15/06/2021

Palau de Forcalló. València, 15 de juny de 2021.- Els jurats nomenats pel Consell Valencià de Cultura ja han decidit els guanyadors en totes les categories del concurs literari i de dibuix.

Enguany, en l’edició número XV del concurs, s’han trencat tots els rècords de participació. Amb el títol Viure en confinament durant la pandèmia han entrat a concurs vora 4000 mil dibuixos i vora 2000 treballs literaris. Un total de 5800 escolars de 219 centres escolars, també més que mai, de tot arreu de la geografia valenciana.

És probable que l’actualitat del problema haja ajudat a aconseguir este nivell de participació, però és possible que també hi haja ajudat la gran varietat d’enfocaments que permet. Si les idees i les respostes socials davant la pandèmia encara no estan ben estructurades, el CVC ha comprovat que les visions artístiques ho estan menys encara: els treballs d’enguany contenen, com mai, idees i propostes pròpies, absolutament personals, pel fet que les experiències han sigut úniques i molt poc compartides.

El Consell Valencià de Cultura dóna les gràcies al món educatiu per una participació tan alta. El concurs escolar del CVC no basa el seu prestigi en la dotació econòmica, sinó perquè demana justament això, una mirada personal sobre reptes col·lectius complexos, incòmodes, capaços de desbordar els marcs mentals habituals de la vida de cada un de nosaltres.

La llista de guanyadors estarà demà dimecres a disposició dels interessats en la web del CVC https://cvc.gva.es/ i en el Facebook https://www.facebook.com/ConsellValenciaCultura