Notícies

Estàs en: Inici Notícies Culmina el cicle de Diàlegs CVC: cultura i pandèmia

Culmina el cicle de Diàlegs CVC: cultura i pandèmia

18/06/2021

El dia 22, l’última transmissió per streaming

Palau de Forcalló. València, 18 de juny de 2021.- La cinquena i última taula redona del cicle de Diàlegs CVC: cultura i pandèmia, s’oferirà en directe a partir de les 6 de la vesprada de dimarts que ve, dia 22. Amb el títol La col·laboració publicoprivada: experiències i reptes de futur,  https://www.youtube.com/watch?v=4O7qTowEnEQ intervindran Elisa Maldonado, Jacobo Pallarés, Abel Guarinos i Carmen Lázaro, amb Reis Juan de moderadora.

S’acabarà així el cicle de taules redones que el Consell Valencià de Cultura ha oferit al sector cultural i al públic interessat sobre la situació que han hagut d’afrontar els professionals de la cultura durant l’any i mig de pandèmia i els reptes de futur a curt i a mitjà terme. La decisió de realitzar-les es deriva de l’Informe sobre la situació de la Cultura Valenciana a conseqüència de la COVID-19 que el CVC va aprovar a l’octubre del 2020. Ací es feia un repàs exhaustiu de la situació sota l’emergència sanitària i les qüestions que caldria abordar necessàriament en el futur immediat.

Estes taules redones s’han oferit per streaming pel canal de YouTube del CVC i, per descomptat, continuaran en la plataforma.

En la primera taula, en novembre, La creació artística en temps de pandèmia, https://youtu.be/zvKXzAH0-xU ,  es va abordar el punt de vista dels artistes: els convidats van ser Marisa Crespo, Jesús Salvador ‘Chapi’, Bía Santos i  Santiago Sánchez. Rosa Solbes va actuar de moderadora.

En la segona, en març, De la creació al públic: els reptes dels espais culturals, https://youtu.be/rtn21Kyom94 , van intervindre Pere Duch, Jorge López, Carmen Serrano i Antonio Such, gestors de diverses sales de continguts culturals arreu del territori. La moderació la va dur a terme Àurea Ortiz.

Els ensenyaments artístics, en abril, https://youtu.be/DGP_jSjHHz8 , va ser la tercera. Quin havia estat durant este temps i quin podria ser a partir d’ara la funció dels centres superiors d’ensenyaments artístics. Hi participaren Pilar Crespo, Juanjo Prats i Ester Alabor, moderats per Reis Juan.

La quarta, en el mes de maig, es va centrar en La investigació i la innovació en el sector cultural, https://youtu.be/9Tt430WrsCg . Van debatre l’assumpte Pilar Roig, Antonio Ariño, Raúl Abeledo i Rosalia Torrent, i Carmen Revillo va fer de moderadora.

Alhora, també sota el paraigua dels Diàlegs CVC: cultura i pandèmia, es va emetre una taula redona el 4 de maig, Dones investigadores científiques. https://www.youtube.com/watch?v=xXsNvLpGdsU . D’esta qüestió van debatre M. Teresa Ruiz, Elena Pinilla, Alicia Villar i M. Ángeles Lluch.

I n’hi ha una altra de prevista, sobre Dones i esport, que s’emetrà el 29 de juny a les 18 hores, amb la participació d’Antonio Santos, Anna Gimeno, Teresa Saurí i M. Jesús López Cañete.