Notícies

Estàs en: Inici Notícies CONVOCATÒRIA ALS MMCC: El CVC rep a Craig Venter per a debatre sobre l'ètica en els avanços científics

22 de juny, 16 hores

CONVOCATÒRIA ALS MMCC: El CVC rep a Craig Venter per a debatre sobre l'ètica en els avanços científics

22 de juny, 16 hores

València (21.06.2010).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, rebrà demà dimarts, 22 de juny, a les 16 hores, al científic nord-americà Craig Venter, amb l'objectiu d'intercanviar opinions sobre les consideracions ètiques en els avanços científics.

Així mateix Venter explicarà als membres de la institució consultiva els seus últims treballs en el procés de creació d'una cèl•lula sintètica a partir del ADN humà, el primer pas per a crear vida en el laboratori, el que provocarà també, segons ha indicat Santiago Grisolía, grans discussions ètiques i filosòfiques. Precisament, entre els temes pendents que té la comissió de ciències del CVC destaca l'estudi de les possibles aplicacions de l'ètica en la ciència.

Craig Venter, promotor del genoma humà, va rebre la medalla del CVC en 2008. Actualment està portant a terme una investigació del genoma dels mars i treballa en el desenvolupament de biocombustibles a partir d'algues, a bord del vaixell Sorcerer II, que es troba en el port de València.

A la reunió també assistiran el degà de la Facultat de Ciències Biològiques, Vicente Roca Velasco i el rector de la Universitat Catòlica de València, José Alfredo Peris.

CRAIG VENTER EL EN CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA

Demà dimarts, 22 de juny, a les 16 hores

Seu del Consell Valencià de Cultura (C/Museu, 3 de València)

Durant la intervenció de Craig Venter, els assistents de la reunió podran utilitzar un sistema de traducció simultània.