Notícies

Estàs en: Inici Notícies Vandalisme en l'escultura de Triton i en les Torres de Serrans

Santiago Grisolía proposa que els autors dels actes vandàlics 'responguen econòmicament

Vandalisme en l'escultura de Triton i en les Torres de Serrans

Santiago Grisolía proposa que els autors dels actes vandàlics 'responguen econòmicament

La institució reitera la necessitat d'augmentar la vigilància en els monuments

València (15.11.2010).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, lamenta els actes vandàlics que s'han produït en l'estàtua de Triton de la Glorieta i en les Torres de Serrans i en conseqüència, proposa que els autors “responguen econòmicament”als danys causats. A més, ha afegit, que en el cas que els vàndals siguen menors, els costos haurien d'assumir-los els pares.

D'altra banda, Santiago Grisolía ha insistit en la necessitat de prendre mesures urgents, com augmentar la vigilància dels monuments per evitar que els vàndals acaben amb el patrimoni històric de la ciutat.

Precissament, el CVC va manifestar fa uns mesos la seua preocupació per la retallada del servei de vigilància en els museus i monuments.

Així mateix va instar a les administracions a la revisió i posterior actualització dels sistemes de vigilància de tots els monuments i museus amb l’objectiu de garantir la conservació del patrimoni cultural de la ciutat.

La institució consultiva va elaborar en 2005 un informe en el qual sol•licitava a les administracions un pla de seguretat de béns protegits que assegurara, mitjançant una major dotació de sistemes electrònics, la custòdia adequada dels elements patrimonials. (https://cvc.gva.es/archivos/197.pdf).