Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (22.02.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha rebut hui, a la seu de la institució consultiva, als alumnes de l"IES María Carbonell de Benetússer, amb motiu de la III Setmana de la Ciència i Tecnologia que celebra este centre de l"Horta Sud.

Durant la visita, el màxim representant del CVC i el secretari, Jesús Huguet, han explicat les funcions de la institució consultiva, entre les quals han ressaltat la labor de vetllar per la cultura i la conservació del patrimoni, així com la difusió de la ciència mitjançant la publicació d"informes i obres que ha realitzat la institució consultiva. En este sentit, Santiago Grisolía ha destacat el llibre Balmis o l’esperit de la Il•lustració en la medicina espanyola, editat pel CVC en 1996, sobre el metge alacantí que va investigar la medicina indígena americana. Balmis fou un dels divulgadors a Espanya i Amèrica del mètode de vacunació contra la pigota.

L’obra és completa amb el pròleg de Balmis a la seua traducció del Tractat de la vacuna, del francès Moreau, i amb diversos gravats de l’època.

Posteriorment, Santiago Grisolía ha animat als alumnes a signar en un llibre sobre Pasteur, en record de la visita de la institució, i especialment en relació a la V edició del Concurs literari i de dibuix del CVC, que enguany se centra en les vacunes i la medicina preventiva.

Esta visita s"emmarca dins del programa institucional de recepcions oferides a diferents col•lectius i centres d"ensenyament, i té com a finalitat donar a conèixer la labor assessora i consultiva de la institució en assumptes relacionats amb la cultura i la ciència valenciana.