Notícies

Estàs en: Inici Notícies Santiago Grisolía recorda la necessitat de peatonalitzar l'Albereda

Santiago Grisolía recorda la necessitat de peatonalitzar l'Albereda

El president del CVC reitera la preocupació pel trasllat de l'arbratge de Vivers

València (05.08.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha recordat a les administracions la necessitat de peatonalizar el passeig de l'Albereda per a descongestionar la zona del tràfic i protegir l'arbratge de l'alta contaminació. Per al màxim representant de la institució, la conservació del patrimoni arbori “hauria de ser una de les prioritats de les administracions, ja que suposaria l'augment de la consciència mediambiental del ciutadà i en conseqüència, un major ús social i cultural del jardí”.

El CVC ha manifestat en reiterades ocasions el seu interés per la protecció de l'Albereda. En 2007, va aprovar un informe (https://cvc.gva.es/archivos/260.pdf), en què sol•licitava a les institucions la possibilitat de declarar esta zona Bé d'Interés Cultural (BIC) en la seua doble condició de jardí i lloc històric, a més d'incorporar-la a l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

D'altra banda, Grisolía ha destacat que la preservació de l'arbratge hauria de fer-se extensiva als jardins de Vivers, on actualment s'estan realitzant les excavacions de les restes del Palau Reial. El president del CVC va manifestar recentment la seua preocupació pel trasllat de l'arbratge d'esta zona i va assegurar que “es podria haver considerat el projecte de la UNESCO dirigit per Concha de Soto, per a la recuperació de les restes, donat que és una proposta molt més raonable”.

En este sentit, ha recordat que es podria haver recuperat el Palau Reial per mitjà de la instal•lació de monitors i panells informatius, a més d'estudiar la possibilitat de fer un itinerari marcat per la ubicació de les restes arqueològiques per a evitar l'alçament del jardí.