Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

En la sessió plenària de hui s’han presentat a debat, entre altres assumptes, dos informes i una declaració institucional.

El primer informe, titulat Sobre determinades actuacions previstes al Parc de Ribalta de Castelló de la Plana, estudia el projecte de rehabilitació de l’edifici polifuncional del parc. El CVC recorda la importància del conjunt format pel Parc Ribalta i l’Albereda. Específicament, considera que en este Conjunt Històric i Artístic no s’hauria d’haver permés la pèrdua del Roserar ni de la Pèrgola i que, una vegada reparat el Roserar, ara caldria reparar dignament la Pèrgola: es recorda que una Resolució de la DG de Patrimoni de 2008 exigeix la demolició de l’edifici cilíndric que ocupa l’espai de la Pèrgola, i que això s’hauria de complir per a evitar incórrer en greus contradiccions de difícil reparació. Per últim, el CVC insisteix que la protecció patrimonial contemporània exigeix la repristinació dels béns alterats per actuacions pertorbadores sense incórrer en imitacions i, en este cas, això s’aconseguiria recuperant les bases del projecte del mestre Luis Alfonso i Brull.

El segon informe, Sobre la reivindicación de la figura de la compositora Lola Vitoria Tarruella y la edición de su obra, descobreix a la gran majoria dels valencians la importància d’esta compositora alcoiana nascuda en 1880 i morta a Villena en 1952. La Sra. Vitoria va ser autora de més de 50 peces musicals i, a més, va escriure drames, comèdies i assajos, i fins i tot guions cinematogràfics. L’informe, aprovat per unanimitat, exposa la necessitat de fer conéixer este immens llegat musical i literari, en particular l’obra per a piano, per a la qual cosa calen edicions revisades, a partir dels manuscrits, d’un repertori valuós des del punt de vista concertístic i de l’estrictament pedagògic.

La declaració institucional, adoptada per unanimitat, es titula Per la pau i la convivència mundial, s’ha elaborat davant els últims esdeveniments a Ucraïna. El CVC demana una solució pacífica d’este conflicte i es mostra partidari de la cultura de la pau com a únic full de ruta per al progrés de la civilització i del benestar al món.

Per últim, el Consell ha donat a conéixer els huit noms de dones que reconeixerà pel 8 de març, Dia de les Dones. Son les següents: Pilar Almeria, María Á. Arazo, Pilar Dolz, Susana Gisbert, Eva Dénia, Dolors Corella, Débora Domingo i Sol Picó. És una iniciativa que ja es va fer l’any passat i que es vol continuar en el futur.

Els documents aprovats estaran a disposició pública en la web del Consell:

Declaració Per la pau i la convivència mundial

Informe Sobre determinades actuacions previstes al Parc de Ribalta de Castelló de la Plana

Informe sobre la reivindicación de la figura de la compositora LolaVitoria Tarruella y la edición de su obra