Notícies

Estàs en: Inici Notícies Més de 700 alumnes participen en el concurs de patrimoni que organitza el CVC

Més de 700 alumnes participen en el concurs de patrimoni que organitza el CVC

El certamen pretén conscienciar els jóvens sobre la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic

València (14.05.2009)-. Més de 600 dibuixos i prop de 120 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s'han presentat al concurs de patrimoni urbà i paisatgístic, que ha organitzat el Consell Valencià de Cultura (CVC), dirigit a alumnes d’Eso i Batxillerat, amb la finalitat de conscienciar els jóvens de la importància de protegir i conservar el patrimoni en la societat. La iniciativa del certamen va sorgir després de la reflexió que va realitzar la institució consultiva sobre les conseqüències que té la pèrdua del patrimoni, que afecta cada vegada més a les poblacions valencianes, tant en el seu aspecte històric i artístic com en el seu entorn natural.

Per al president de l'òrgan, Santiago Grisolía, “la preservació del patrimoni hauria de considerar-se un motor en el desenrotllament de les ciutats, ja que no sols reflectix importants trets d'una identitat comuna per a embastar el nostre passat sinó que, gràcies a les seues diferents manifestacions, aconseguirem conéixer millor la nostra història tant de present com futura”. Així mateix, ha valorat la implicació dels alumnes en el concurs i ha agraït als centres docents l'especial sensibilització que han mostrat des que es va obrir la convocatòria.

A l'autor de cada treball seleccionat se li concedirà un premi, que consistix en material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents que hagen aconseguit el nombre més gran de seleccionats en cada nivell (Eso i Batxillerat) i modalitat, s'obsequiarà amb material escolar per valor de 1.000 euros.

El concurs ha sigut organitzat per tercer any consecutiu. En 2007, es va centrar en els incendis forestals i l'any passat va tindre com a lema els efectes del canvi climàtic. Com en l'anterior edició, els treballs de tots els alumnes s'exposaran pròximament en el Museu del Carme. Demà divendres, 15 de maig, es reunirà el jurat per a fallar els treballs guanyadors.