Membres

Estàs en: Inici CVC Membres Rosana Pastor Muñoz
Vocal

Rosana Pastor Muñoz

 

Titulada a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (1982).

Inicia el seu recorregut professional al teatre, mantenint aquest mitjà com a eix vertebrador de la seua trajectòria amb produccions a València, Barcelona i Madrid.

A l’àmbit de la cinematografía i l’audiovisual la seua filmografia abasta més de seixanta  títols, treballant a les ordres de figures de referència  i destacant la seua presència en diverses coproduccions internacionals.

És Membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. Membre de l’Acadèmia de l’Audiovisual Valencià. Membre  de la Junta Directiva de la European Film Academy (1996-1999).

Les seues interpretacions han estat mereixedores de nombrosos reconeixements.

Al camp pedagògic ha impartit seminaris de Tècnica Interpretativa en col·laboració amb la ESAD i Facultat de BBAA, de València, Universitat d’Alacant i AISGE.

És promotora i coordinadora de les I i II JORNADES de PEDAGOGIA I AUDIOVISUAL. Cinema com a eina educativa d’inclusió i transformació social. València, 2009 i 2010.

Al 2013 aborda la direcció escènica amb el muntatge  del “Enoch Arden” de A. Tennyson amb música de R. Strauss;  i la direcció cinematogràfica amb la co-direcció del documental “El Quinto Jinete- Una visión de la I Guerra mundial por  V. Blasco Ibáñez” (2014); on participa també com a guionista.

De 2015 a 2019 és  Diputada al Congrés per València (Legislatures XI i XII). Grupo Confederal Unidas Podemos.

-Desenvolupa la seua activitat parlamentària a les Comissions  de Cultura i la Subcomissió per a la redacció del Estatuto del Artista y Trabajadores de la Cultura (Informe aprovat per unanimitat en Comissió i en Ple del Congrés dels Diputats, juny 2018).

-Comissió  d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, formant part del grup promotor de la Alianza Parlamentaria por el Derecho a la Alimentación..

-Comissió de Foment.

La seua trajectòria personal està vinculada a diferents col·lectius d’acció ciutadana.