Notícies

Estàs en: Inici Notícies Jazz al Palau de Forcalló

Jazz al Palau de Forcalló

19/11/2021

Bandes de Sedajazz en una jam session al CVC

La sessió de jazz programada divendres a partir de les 7 de la vesprada al jardinet del Palau de Forcalló, per a commemorar el Dia de la Música i, alhora, el 30 aniversari del Col·lectiu de Músics de Sedajazz, s’ha hagut de traslladar, en l’últim moment, al gran vestíbul de la institució a causa de la pluja. D’una manera improvisada, però efectiva al final, i amb l’ajuda de tots, la sessió ha pogut començar a les 7,30 sense més entrebancs.

La institució cultural de la Generalitat ha obert la porta negra d’accés al jardí, la que recau a la plaça del Cabrit, on en principi havien d’estar situats els músics de la Kids Band i de la Teen Jazz Ensemble. Així es facilitava l’accés als aficionats, que de pas podien conéixer un jardinet del segle XIX en plena Ciutat Vella del qual, en general, els valencians tenen poca notícia. Per a l’ocasió s’ha il·luminat convenientment, també perquè l’acte s’ha emés pel canal de YouTube del CVC.

Ha presentat la sessió Ángeles López Artiga, una intèrpret i compositora valenciana de formació clàssica reconeguda a tot el món. Està a punt de deixar el Consell Valencià de Cultura, i ha volgut que fóra este el seu últim acte en representació de la institució: com una continuïtat entre generacions de músics i un reconeixement de totes les tradicions musicals.

Tot ple d’aficionats al jazz, ha tocat primer la Kids Band. La formaven hui, perquè quede constància per a la Història, Ximo Reïllo al saxo soprano, Hugo Coronado a la trompeta, Luis Coronado al saxo alt, David Bonet al trombó, Pau Baena al piano, Pau Montalt a la bateria i Latino Blanco al contrabaix. Han afrontat les peces següents: The Sheik of Araby (de Ted Snider), Tin Roof Blues (de Norrie Paramor), la tradicional Down by the Riverside, Basin Street Blues (de Spencer Williams) i I’ve Found a New Baby (de Jack Palmer&Spencer Williams).

L’èxit ha sigut clamorós. Gent tan jove tocant estàndards difícils del repertori jazzístic no és fàcil de veure. En sentirem a parlar, i molt, d’ara endavant. I tot seguit, sense que parara la música, han començat a tocar els de la Teen Jazz Ensemble. Primer, amb un Gershwin, el They Can’t Take Away from Me. Era començar fort. Han continuat amb l’Straighten Up and Fly Right de Nat King Cole, la Line for Lyons de Gerry Mulligan, Contigo en la distancia de César Portillo, la Route 66 de Bobby Troup i My Funny Valentine de Richard Rodgers. Han acabat, plens d’alegria, amb el You Are the Sunshine of my Life, de Stevie Wonder.

Perquè conste també per al futur, hui formaven la Teen Jazz Ensemble Vera Gor en la veu, Laura Martí i Josep Peiró a la trompeta, Yaiza de Pablo al saxo alt, Selamawit Gine al saxo tenor, Aurora Blanco al saxo baríton, Hadriel Benedito al trombó, Nur El Manchoud al piano, Marc Requena a la bateria i Latino Blanco, de nou, al contrabaix.

El Consell Valencià de Cultura dóna les gràcies a Sedajazz per esta sessió esplèndida pel Dia de la Música (o el Dia dels Músics), i la torna a felicitar pel 30 aniversari.