Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

La Comissió Jurídica del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, ha rebutjat la proposta de situar un auditori en el jardí de l"Antic Hospital, perquè que suposaria més asfalt a costa de perdre els arbres que formen aquest espai i no és un element d"acord amb l"obligació històrica que ha de fer la societat de la medicina, segons ha indicat el president de la institució consultiva, Santiago Grisolía.

Precisament, el CVC va realitzar en 2009 un informe (https://cvc.gva.es/archivos/321.pdf), en el qual recomanava a les administracions que la remodelació del jardí es realitzara amb la màxima atenció, atenent a l"aparició de les restes arqueològiques i a la preservació dels elements d"interès que pertanyen a l"antic hospital.

Així mateix, suggeria que, en cas d"incorporar nous elements en l"espai enjardinat, haurien de complir amb la funció didàctica de la medicina valenciana i, en este sentit, reiterava a les administracions la proposta de Santiago Grisolía de reivindicar la memòria de l"antiga facultat on van ensenyar metges il•lustres com Ramón y Cajal i Pelegrí Casanova