Notícies

Estàs en: Inici Notícies El ple del Consell Valencià de Cultura acorda disminuir el pressupost de 2012 en més d'un 7 per cent

El ple del Consell Valencià de Cultura acorda disminuir el pressupost de 2012 en més d'un 7 per cent

València (26.09.2011).- El ple del Consell Valencià de Cultura, reunit hui en sessió ordinària, ha aprovat l'avantprojecte del pressupost de despeses per 2012, que s'ha disminuït en un 7’17 % respecte al de l'any passat. En 2009, la institució consultiva va decidir congelar el pressupost de 2010 i en els dos últims avantprojectes realitzats (2011 i 2012) s'ha retallat en qüasi un 15%.

Este document serà remès al Consell de la Generalitat Valenciana, com indica l'article 15 de la Llei 12/1985 del Consell Valencià de Cultura.

Respecte als informes que s'incloïen en l'ordre del dia, s'ha aprovat el conveni d'adhesió al desenvolupament del projecte Campus Habitat 5U, en relació al programa Campus d'Excel•lència, que el seu objectiu és fomentar la formació, la investigació, la creativitat, l’atracció de talent i la innovació de rellevància internacional entorn del conjunt d'institucions d'educació superior que integren el Sistema Universitari Públic Valencià.

Formen part d’este conveni la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Així mateix, El CVC ha aprovat l'informe sobre la propietat intel•lectual i les noves tecnologies, en el qual destaca la importància de la posada en marxa de mecanismes que facen compatible el dret de propietat intel•lectual amb el dret universal a l'accés als béns culturals. La institució consultiva argumenta que hauria de potenciar-se l'accés a la cultura de forma lliure i general, en particular amb finalitats educatives i per al coneixement del patrimoni cultural propi. No obstant això, afegeix que este accés, ha de fer-se de forma legal, respectant sempre els drets de propietat intel•lectual, que són drets històrics adquirits i han estat la base del sustento de generacions d'artistes, escriptors i científics.

En relació amb la Llei d'Economia Sostenible, ressalta que pot servir per sensibilitzar als ciutadans en general sobre el valor i l'esforç de la creació artística”
El CVC també informa en este document de la seua adhesió a la recent declaració de l'ONU de l'accés a internet com a dret humà.

El ple també ha aprovat dos informes sobre la protecció del patrimoni cultural valencià. D'una banda, ha donat llum verda a l'escrit en el qual sol•licita la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) el Molí del Quisi, situat en el terme municipal de Benissa, per la seua singularitat i valors patrimonials, i considera imprescindible completar la seua restauració respectant les característiques originals del conjunt.

D'altra banda, ha sol•licitat la declaració de BIC del Parc Cultural de l'Aigua de Banyeres de Mariola, projecte consolidat de gran magnitud i mostra de la indústria paperera dels segles XVIII al XX en l'Alt Vinalopó, que està constituït per una xarxa hidràulica conformada pels assuts, sèquies i molins, entre altres elements de gran valor històric, patrimonial, cultural, ambiental i etnològic.

Finalment, el ple ha acordat, segons recull l'article 12 del Reglament d'Organització i Funcionament del Consell Valencià de Cultura, el nomenament dels representants del CVC en els diversos òrgans i institucions valencianes.