Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC recorda la poesía de Miguel Hernández amb un concert

El CVC recorda la poesía de Miguel Hernández amb un concert

València (26.01.2010).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat este matí el primer acte commemoratiu del centenari del naixement de Miguel Hernández que ha organitzat la institució, en el que la soprano Lola Montenegro ha interpretat alguns poemes de l'escriptor alacantí, com “Luna gitana”, “Déjame que me vaya, madre, a la guerra” i “Flor de arroyo”.

Per al president de la institució, Santiago Grisolía, este acte “és un homenatge a la part més humana i literària del poeta i pretén exalçar el seu reconeixement per damunt de tot. A més, establix una cohesió entre el paper difusor de la cultura valenciana que va desenrotllar durant la seua trajectòria i el seu compromís amb la llibertat”.

A l'acte ha assistit, a més del president del CVC, Santiago Grisolía, el secretari de l'òrgan consultiu, Jesús Huguet, la directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar, la directora general de Patrimoni, Paz Olmos i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres.

Conferència “Miguel Hernández: mite i realitat d'un poeta”

D'altra banda, el biògraf del poeta, José Luis Ferris, oferirà demà dimecres 27 de gener, a les 19 hores, en la seu del CVC, la conferència que porta per títol “Miguel Hernández: mite i realitat d'un poeta”, en la que intentarà desmuntar els tòpics que, per a Ferris, “van desvirtuar la imatge de Miguel Hernández al llarg de la seua vida” i relatarà les relacions que va mantindre amb els poetes de la Generació del 27.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i Doctor en Literatura Espanyola per la Universitat d'Alacant, Ferris es va donar a conéixer en el món literari després de la publicació de Piélago, el seu primer llibre de poemes, que va rebre el Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana 1986 i una Beca a la Creació Literària del Ministeri de Cultura. A més, ha realitzat l'edició crítica de la Antologia de la poesia de Federico García Lorca i de la Antologia poètica de Miguel Hernández. Des de 1999 és director del Departament de Publicacions i Investigació de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i es dedica a la creació literària i a la docència en la Universitat Miguel Hernández d'Elx.