Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (16.02.2010).- La Comissió de Govern del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida ahir en sessió ordinària, va lamentar els actes vandàlics que es van produir el cap de setmana passat en una escultura dedicada al Pare Jofré, situada en els jardins que porten el seu nom en l"avinguda Gaspar Aguilar, i va reiterar la necessitat per part de les administracions de protegir el patrimoni per mitjà de la vigilància i la conscienciació ciutadana.

En este sentit, el president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, va recordar la petició que el CVC va realitzar recentment en relació al vandalisme que es produïx constantment en els espais públics valencians, i va advocar perquè les administracions consideren d"especial rellevància la instal·lació de en càmeres els jardins i altres llocs destacats pel seu valor històric i cultural.

Este manifest va sorgir després de la decisió per part de l"Ajuntament de València de col·locar càmeres de vigilància en el vell llit del jardí del Túria per a evitar actes vandàlics, com va ocórrer recentment amb l"escultura d"Esteve Edo, "la xiqueta de les cues", situada en jardí de les Alameditas de Serrans.

La Comissió de Govern està formada, a més de Santiago Grisolía, per Jesús Huguet, el vicepresident del CVC, Ramón de Soto, Juan Antonio Montesinos, Carmen Morenilla, Vicente Muñoz Puelles i Rosa María Rodríguez Magda.