Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC recomana limitar els bous al carrer a les poblacions amb més tradició

El CVC recomana limitar els bous al carrer a les poblacions amb més tradició

El CVC reconeix al Seprona i a les Brigades Rurals Forestals pel seu paper actiu en la protecció del patrimoni arbori

(València, 26.11.2009).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit hui en sessió ordinària, ha aprovat, per onze vots a favor, quatre en contra i tres en blanc, l'informe sobre la normativa dels bous al carrer, el document en què recomana una sèrie d'actuacions d'acord amb el Reglament de Festejos Taurins Tradicionals en la Comunitat Valenciana i l'Ordre de la Conselleria de Governació que regula la figura, les funcions i el règim voluntari d'estes festes.
Entre les observacions que realitza la institució consultiva respecte als bous al carrer, hauria de considerar-se la limitació d'estos festejos a les poblacions en què té una tradició i antiguitat provada, a més de garantir que la normativa tinga com a principi rector el respecte dels drets dels animals.

En el cas del bou embolat, encara que l'òrgan consultiu reconeix la dimensió d'esta pràctica, amb una presència d'al voltant del 80% de les festes, considera la possibilitat que una reforma de la pràctica tradicional implicaria la supressió de l'embolat i la substitució per un tipus d'activitat sense boles de foc, més imaginativa, que no implique el patiment innecessari de l'animal.

Per a l'elaboració del document, que ha sigut redactat per iniciativa pròpia, el CVC ha analitzat l'actual normativa d'estos festejos i ha sigut informat de les qüestions relacionades amb la seguretat de les persones i de la consolidació de la festa de bous al carrer.

Jardins de Montfort

Quant a l'informe sobre Montfort, el CVC recomana, tenint en compte que este espai és BIC i les modificacions s'haurien de ser acords amb el tipus de jardí, la substitució de la tàpia en algun punt per mitjà de l'obertura d'una o dos portes addicionals, preferiblement en els carrers de Montfort o Dr.Severo Ochoa, amb l'objectiu de fer més accessible este espai per al ciutadà. A més, en l'informe, el CVC afegeix la possibilitat que estes portes podrien resoldre el problema de la ventilació.

Centre històric de Patraix

Donada la importància que representa el nucli històric del barri de Patraix, ja que mostra l'evolució del teixit urbà des de l'antiguitat fins a l'actualitat, la institució consultiva considera necessari que les administracions impulsen el manteniment de les edificacions més representatives, com les alqueries i cases de poble, i planteja la proposta d'habilitar alguns locals per a activitats públiques.

Al finalitzar el ple, el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha entregat la Medalla de Plata al Seprona, les Brigades Rurals d'Emergència i als bombers de les tres diputacions, en reconeixement al paper actiu en la defensa del patrimoni arbori.

A l'acte ha assistit el conseller de Governació, Serafín Castellano, el delegat del Govern, Ricardo Peralta, el subdelegat, Luis Felipe Martínez i la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergèncias, Irene Rodríguez, així com altres representants de les Brigades Rurals d'Emergència.