Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC recomana la creació d'un Museu d'Història Natural

El CVC recomana la creació d'un Museu d'Història Natural

València (28.07.2008).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit esta vesprada en sessió ordinària, ha acordat aprovar l'informe sobre els museus científics, el qual dedica una especial atenció a la creació d'un museu d'història natural a València. L'òrgan considera que l'espai museístic hauria d'albergar exposicions amb l'ajuda d'exemplars propis o d'altres col•leccions, preferiblement valencianes, així com mostrar peces autèntiques que il•lustraren el coneixement de la nostra comunitat i contribuïren a valorar el patrimoni natural i la biodiversitat. Així mateix, creu que el museu hauria de servir per a dur a terme una investigació puntera, que ampliara el coneixement de la biodiversitat, a més de respondre a les necessitats científiques.

D'altra banda, la institució consultiva ha aprovat el document per a sol•licitar que en aquells llocs en què s'haja de construir aparcaments subterranis, s'elabore un estudi de la zona, que incloga l'impacte paisatgístic, mediambiental i de salut pública, amb l'objectiu que evite la desforestació i possibilite el seu enjardinament, fent d'este espai una zona més habitable. En este sentit, el CVC recorda que davant l'eventual construcció d'un aparcament subterrani en L'Albereda de València, del que la institució va elaborar un informe específic, hauria d'estar subjecte a un projecte molt cuidadós tant amb l'arbratge com el passeig existent.

Informe sobre els animals exòtics i els nuclis zoològics
Respecte a l'informe sobre animals exòtics i nuclis zoològics, el ple considera que este tipus d'animals només haurien d'importar-se en el cas que no es troben en perill en els seus llocs d'origen i hagen sigut capturats, criats i transportats en condicions que no impliquen maltractament. A més, l'òrgan desaconsella als particulars que adquirisquen espècies exòtiques i demana que siguen conscients de la seua responsabilitat a l'hora d'adquirir-les.

La institució consultiva va aprovar al novembre del 2007 el Primer Informe sobre el Maltractament Animal de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de conscienciar la població i aconseguir que els ciutadans donen la màxima protecció i benestar als animals.

D'altra banda, el Consell Valencià de Cultura ha aprovat el document sobre el tractament penal dels delictes contra l'ordenació del territori, patrimoni històric i medioambient, en el que recomana major col•laboració per part de les administracions en l'aplicació de les sancions per als delictes mencionats, i demana a la ciutadania respecte amb el medioambient, el patrimoni i la biodiversitat.