Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (21-10-08).– La Comissió de Govern del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida ahir en sessió ordinària, va reclamar novament a les institucions la creació d"un aparcament subterrani en l"Albereda de València, amb l"objectiu de descongestionar esta zona i en conseqüència, protegir els arbres existents, que estan exposats a una alta contaminació.
El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, va aplaudir les propostes de remodelació de la plaça de la Reina presentades recentment pel Consistori, ja que suposen la creació de més zones verdes en el centre històric de la ciutat, i va insistir en la necessitat de peatonalizar el Passeig de l"Albereda, ja que “suposaria un augment de l"ús del jardí per part del ciutadà”, segons Grisolía. A més, per al màxim representant del CVC, la construcció de l"aparcament “hauria de comportar l"elaboració d"un estudi detallat de la zona, que incloguera l"impacte paisatgístic, mediambiental i de salut pública, amb el propòsit d"evitar la desforestació”.

La institució consultiva va emetre a l"octubre del 2007 un informe (https://cvc.gva.es/archivos/260.pdf) sobre la protecció de l"Albereda, en el que sol•licita a les institucions la possibilitat de declarar-la Bé d"Interés Cultural (BIC) en la seua doble condició de jardí històric i lloc històric, a més d"incorporar esta zona a l"Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.
En el document, l"òrgan també sol•licita que els arbres que sobreixen del jardí siguen protegits i catalogats, com indica la Llei de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana.