Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC prepara un concurs per a conscienciar els jóvens del problema de la fam en el món

El CVC prepara un concurs per a conscienciar els jóvens del problema de la fam en el món

València (16.10.2009)– El Consell Valencià de Cultura (CVC) està preparant la quarta edició del Concurs Literari i de Dibuix, que enguany pretén conscienciar els jóvens del problema de la fam en el món.
Per al president de l'òrgan, Santiago Grisolía, entre els objectius del certamen, destaca el 'fer partícips als alumnes, convertint-los en portaveus d'un objectiu comú, com és la sensibilització a la resta de població de les conseqüències futures davant la incidència de la pobresa en l'actualitat”.

Així mateix, ha ressaltat l'alta participació dels jóvens en les edicions anteriors, que van ser dirigides igualment als alumnes d'ESO i Batxillerat de tots els centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana, i es van centrar en el canvi climàtic, els incendis forestals i la conservació del patrimoni urbà i paisatgístic.

La institució consultiva va elaborar en 2003 un informe per a abordar les conseqüències del problema de la fam en el món i proposà diverses solucions, com la utilització unànime dels recursos col·lectius i privats, la sensibilització de l'opinió pública, així com un suport decidit a la investigació, la protecció dels drets dels agricultors i l'ajuda de les organitzacions no governamentals.

A més, en el document instava a les administracions, tant estatals com els poders públics valencians, perquè, dins de les seues competències i en la mesura de les seues possibilitats, unisquen esforços davant dels problemes de la fam, la malnutrició i la inseguretat alimentària.

Els estudiants podran presentar els seus treballs abans del 30 d'abril del 2010 i posteriorment, els dibuixos seran exposats en una mostra que organitzarà el CVC.