Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (25.07.2007).- El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acollirà l"exposició dels dibuixos dels alumnes valencians, que van participar en el concurs literari i d"il•lustració sobre incendis forestals, organitzat pel Consell Valencià de Cultura (CVC) el passat curs escolar. També es publicaran les obres literàries guanyadores en el certamen.

La finalitat de la mostra és, d"una banda, sensibilitzar els jóvens sobre la gravetat que suposen per a la vida les catàstrofes en les que intervé la mà de l"home, i, d’una altra, animar els estudiants a ser portaveus d"un objectiu comú: protegir i conservar els boscos valencians i la seua biodiversitat, per a nosaltres i els nostres descendents.

En reiterades ocasions, el CVC ha treballat amb el propòsit de trobar mesures per a evitar els incendis forestals, i ha mostrat la seua preocupació per les conseqüències del canvi climàtic. Per este motiu, la institució consultiva ha acordat continuar les seues activitats per a concienciar la població sobre este problema.

Davant de les recents notícies dels incendis forestals declarats a Benicàssim, Figueroles, Llíria, Sogorbe, Borriol, Finestrat, Elda, etc., el Consell Valencià de Cultura fa de nou una crida als ciutadans i a les autoritats competents amb la finalitat que es prenga conciència del perill que comporta esta catàstrofe per a la continuïtat de les nostres vides.

Així mateix, el CVC creu urgent que la societat invertisca en investigació científica i tecnològica, educació cívica i elabore una legislació que no deixe portes obertes als autors dels incendis. “Fa falta dotació en recursos per a previndre els incendis i cal castigar els culpables, tant els dements i els imprudents com els especuladors. He sol•licitat a diverses institucions entre elles al Govern, a través del seu president José Luis Rodríguez Zapatero, que per les vies legals adequades declaren “crim contra la Humanitat” els incendis que destruïxen el nostre patrimoni”, argumenta Santiago Grisolía.

El president del CVC, assegura “Hem de ser conscients del greu perill que per a la sostenibilitat del nostre entorn suposen estos incendis, que cada any assolen els nostres boscos, i empobrixen el nostre patrimoni natural”, i recorda “és relativament fàcil evitar un foc; és molt difícil, a vegades impossible, apagar-lo i els danys, sobretot quan són en vides humanes, són irreparables”.