Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (16-05-2008).- La Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida esta vesprada en sessió ordinària, ha mostrat la seua preocupació per la recalificació de quatre milions de metres quadrats d"horta, segons està previst en la revisió del Pla General d"Ordenació Urbana (PGOU). El president de la instutució consultiva, Santiago Grisolía, ha destacat que l"horta és un “ben comú i, per tant, la funció de la institució en este assumpte és contribuir a fer possible la consideració general de l’horta com un bé de tota la població de la comarca, inclosos naturalment els veïns de la capital i, més enllà, de tots els valencians.

L’òrgan va elaborar en 2000 un dictamen sobre la conservació de l’horta de València, en què considera que la seua continuïtat exigix estratègies de coordinació d"interessos divergents, com un pacte social que possibilite la planificació global, i un organisme supramunicipal i interinstitucional per a superar els problemes de dispersió de competències. Així mateix, el CVC assenyala que la sostenibilitat d’este espai exigix la planificació dels cultius a fi de crear una marca de qualitat, una denominació d"origen; la millora de les infraestructures productives i de les comercials, així com la formació de noves generacions en una gestió moderna de la terra i dels seus productes.
En este sentit, el Consell Valencià de Cultura ha agraït als jóvens la “especial” implicació en el concurs convocat per la institució sobre el canvi climàtic donat que, entre els treballs que han presentat, destaca un significatiu nombre de contes sobre el valor de l"horta valenciana. Actualment, la institució està recopilant el material que han aportat els escolars i pròximament es fallaran els premis.

Xalet “dels periodistes”
D"altra banda, Santiago Grisolía ha lamentat que el xalet conegut com “dels periodistes”, ubicat en l"avinguda de Blasco Ibáñez, està pendent de ser desprotegit i ha afirmat “és una desproporció que s"intente demolir esta casa que gaudix de protecció patrimonial i forma part de la història de la nostra ciutat. Així, instem a les institucions a què adopten una solució urgent que impedisca la descatalogació i, en conseqüència, la destrucció d"este important xalet”.