Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC lamenta la impossibilitat de construir un parador en el castell de Sagunt

El CVC lamenta la impossibilitat de construir un parador en el castell de Sagunt

València (06.03.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha lamentat profundament la decisió per part del Ministeri de Turisme de denegar la construcció d'un parador nacional de turisme en el Castillo de Sagunt ja que d'esta manera “este espai quedarà relegat en la cultura valenciana i desgraciadament seguirà desconnectat de la població saguntina” segons ha afirmat Grisolía.

El Consell Valencià de Cultura ha reclamat a les institucions en reiterades ocasions una actuació integral que consolide el castell de Sagunt i les seues muralles, amb l'objectiu d'aconseguir recuperar definitivament este element patrimonial valencià i fer-ho més accessible per al ciutadà. Per això, va valorar positivament la possibilitat de construir un parador nacional de turisme, el qual s'habilitaria en les voltants de la fortificació.

L'òrgan consultiu va considerar recentment la necessitat per part de les institucions de recuperar el conjunt històric de Sagunt, i recorda que el Ministeri de Cultura ha de col•laborar en un pla de treball efectiu amb les institucions valencianes per tractar-se d'un bé de patrimoni nacional espanyol.