Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC ja és Insigne de la Música Valenciana

El CVC ja és Insigne de la Música Valenciana

26/11/2021

En un acte celebrat esta vesprada al Conservatori Professional de Música, el Consell Valencià de Cultura ha rebut el premi Insigne de la Música Valenciana.

És un guardó que concedeix l’Acadèmia de la Música Valenciana, una associació creada en el 2002 amb la missió d’aglutinar els esforços de músics i institucions per a protegir i fomentar el patrimoni musical valencià. El seu paper en este sentit ha anat creixent en els últims anys fins al punt de constituir-se en una de les veus més respectades de la nostra cultura actual.

Concedeix cada any un premi, el d’Insigne de la Música Valenciana, tant a persones físiques com a universitats, empreses o fundacions que s’hagen distingit en la defensa i difusió de la música valenciana. I enguany li l’han donat al Consell Valencià de Cultura.

El president de l’Acadèmia de la Música Valenciana, Roberto Loras, ha agraït el treball del CVC a favor de la música.

El president Santiago Grisolía ha rebut l’Insigne en nom de la institució. En el seu discurs ha exposat el seu convenciment que sols es pot parlar d’una societat culta i lliure quan protegeix i assumeix, com a pròpies, les arts i les ciències. Però, tot seguit, després de reconéixer que la música, a més, conforma a València una identitat molt forta, ha dit que cal aconseguir que tota esta potència es bolque en el futur, i que el Consell Valencià de Cultura només pot rebre el premi en este últim sentit.

Per acabar les paraules d’agraïment, ha assegurat que el CVC assumeix este reconeixement amb orgull, però sobretot amb tota la humilitat que cal, en referència a tot el treball per la música i els músics.