Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (4.10.2007).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha emés un informe (valencià, castellà), en el qual mostra de nou la seua preocupació per la conservació i protecció de les zones humides, i demana que les autoritats competents facen el possible per protegir-les.

La institució consultiva també sol•licita a les administracions la possibilitat que les zones que tenen un interés especial, però que per la seua extensió reduïda, no estan emparades per l’actual directiva comunitària, passen a ser considerades en aquesta directiva.

Segons el president del CVC, Santiago Grisolía, “Els aiguamolls formen part de la nostra cultura i del nostre patrimoni. A més, són molt importants perquè milloren la qualitat de la nostra aigua i estabilitzen les condicions climàtiques, especialment les pluges i la temperatura. Per això, és necessari conservar-los i demanem a les administracions competents que actualitzen permenentment el catàleg de zones humides del nostre territori.”.

Així mateix, el CVC reclama l’aplicació de la Llei 4/2004 de la Generalitat Valenciana d’Ordenació del Territori i de protecció del Paisatge i la coordinació dels Plans Generals d’Ordenació Urbana amb la protecció acordada per a les zones humides.

Respecte a l’Albufera, la institució consultiva recomana que s’investigue la possible aplicació de processos biològics a la descontaminació, i que es
cuide que les aportacions artificials d’aigua tinguen un tractament terciari de depuració.

Santiago Grisolía afirma que per a conservar les zones humides, cal educar a la població. “L’educació de la ciutadania és important per a cuidar els nostres aiguamolls i és necessari que la gent tinga conciència del que signifiquen en les nostres vides, perquè no hem d’oblidar que, a part del seu valor patrimonial, són una important font de recursos hídrics i biològics”.

Des de fa temps, la institució consultiva estudia la situació de les zones humides de la Comunitat Valenciana per a evitar el seu deteriorament i intentar preservar-les.