Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC commemora els 200 anys del naixement de Darwin

El CVC commemora els 200 anys del naixement de Darwin

València. (23.04.2008).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha constituït el Grup de Treball sobre Charles Darwin per a celebrar els dos segles del naixement del científic britànic, i els 150 anys de la creació de “El origen de las especies”, l'obra que va suposar una revolució en el pensament decimonònic i va establir els principis de la biologia evolutiva moderna. En eixe sentit, la institució consultiva està preparant una sèrie d'activitats per a rememorar la seua aportació en la ciència, i ha decidit dedicar les pàgines de l'agenda del CVC de l’any que ve a la vida i obra del creador de la teoria de l'evolució.

El grup de treball està format pel president l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, el secretari Jesús Huguet, i els membres Vicente Muñoz Puelles, Manuel Sanchis Guarner i Rosa María Rodríguez Magda.

Santiago Grisolía ha afirmat que les idees de Wallace i Darwin són unes de les “més importants del segle en biologia molecular”, i ha recordat que al juny de fa 150 anys, el naturalista britànic va enviar una carta a Darwin proposant-li les mateixes idees en què estava treballant ell. Com a conseqüència, un any després es va publicar l’exitós llibre El origen de les espècies. Així mateix, ha assegurat que el bicentenari del naixement del científic és una celebració de “gran aportació a la societat i un treball molt gratificant tant per a la ciència com per a la cultura que tant li deuen al treball del científic”

A més, ha destacat que en 1909 la Universitat de València va celebrar el centenari del naixement de Darwin, amb unes conferències organitzades pels alumnes de Medicina, en què va participar Miguel d'Unamuno.