Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC celebra el Dia Mundial de la Ràdio

El CVC celebra el Dia Mundial de la Ràdio

11/02/2022

Pròxima parada d’À Punt, en directe des del Palau de Forcalló. 

Entre els dies mundials proclamats per la ONU hi ha el de la Ràdio, el 13 de febrer. El CVC ha volgut unir-se als esdeveniments que, arreu del món, fan homenatges de tota classe a un dels invents que gràcies a les aportacions de Tesla, Marconi, Popov, Fessenden, Maxwell i Hertz, entre altres, més ha contribuït a canviar el món en els últims 100 anys.

El programa vespertí Pròxima parada, d’À Punt Ràdio, conduït per Gemma Juan i Susanna Lliberós, ha desembarcat al Palau de Forcalló i ha ocupat la Sala de Plens, des d’on s’ha transmés en directe des de les 15.30 a les 19.30h. Quatre hores de comunicació vibrant en què, a més dels espais habituals del programa i tota classe de convidats, hi ha hagut un temps per a entrar a fons en les funcions i els treballs del Consell Valencià de Cultura a través de diverses entrevistes amb membres de la institució consultiva de la Generalitat en matèria cultural.

Això ha passat en la franja entre les 17.10 i les 18 hores. Núria Vizcarro i Amparo Carbonell, Jesús Huguet i Glòria Marcos han anat exposant qüestions relacionades amb el CVC i la cultura dels valencians. Cap al final, des de les 17.50 i fins a les 18 hores en punt (l’hora del butlletí de notícies), Vicente González Móstoles i Mar Hernández han guiat els oients pel jardí del Palau de Forcalló, i els han descrit les singularitats de l’edifici del segle XIX i del jardí, obert sempre al públic i enclavat en ple barri del Carme en la Ciutat Vella de la capital valenciana.

En la Declaració pel Dia Mundial de la Ràdio, el Consell posa la mirada en l’oportunitat que ofereix el mitjà com a canal creador i divulgador de continguts culturals, reconeix el paper que À Punt Ràdio i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes han tingut en la difusió i normalització de la nostra llengua en l’espai radiofònic, i l’esforç cada dia més gran de les emissores i cadenes privades per introduir el valencià en la programació.

Es pot accedir al programa en la web d’À Punt  i a la Declaració del Consell Valencià de Cultura en la web del CVC . I en el nostre canal de YouTube està penjat un resum del programa.