Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura trasllada al delegat del Govern la preocupació per l'estat d'abandó del Museu San Pius V

El Consell Valencià de Cultura trasllada al delegat del Govern la preocupació per l'estat d'abandó del Museu San Pius V

València (3.12.2010). La Comissió de Govern del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha reiterat al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, la preocupació per l'estat d'abandó en el qual es troba el Museu Sant Pius V, espai pel qual Peralta ha traslladat la “voluntat del Govern per invertir en la pinacoteca valenciana”.

Així mateix, el president del CVC, Santiago Grisolía, ha insistit en la possibilitat de crear un parador al Castell de Sagunt, petició que ha manifestat en nombroses ocasions a les administracions, amb l'objectiu de “revitalitzar aquest conjunt històric i connectar-ho amb la població saguntina”.

Peralta, que ha assistit a la reunió per informar de les actuacions culturals a la Comunitat Valenciana ha recordat que s'han iniciat les obres del parador de Morella, “necessari per crear atractius turístics i millorar les comunicacions d'aquesta zona” i ha destacat que la zona del castell de Sagunt “ha de tenir-se en compte per fer-la el més atractiva possible”.
D'altra banda, ha destacat que mitjançant els projectes inclosos en el Pla E del Govern, s'ha aconseguit invertir en restauració, conservació del patrimoni i museus, a més de recolzar el foment de la música valenciana mitjançant la construcció i adequació de conservatoris i aules de formació musical.

La Comissió de Govern està formada, a més de Santiago Grisolía, pel secretari de la institució, Jesús Huguet i el vicepresident, Ramón de Soto, així com Rosa María Rodríguez Magda, Carmen Morenilla, Vicente Ferrero i Vicente Muñoz Puelles.