Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura reconeix a Rolf Tarrach pel paper difusor de l'educació

El Consell Valencià de Cultura reconeix a Rolf Tarrach pel paper difusor de l'educació

València (15.12.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha lliurat hui la Medalla de la institució al rector de la Universitat de Luxemburg, Rolf Tarrach, en reconeixement a la seua labor difusora in el desenvolupament de l'educació a Europa.

Tarrach, que prèviament ha impartit la conferència El jove entre l'educació i l'ocupació, ha agraït l’interés del CVC per la importància de fomentar als joves investigadors i estudiar les expectatives laborals dels titulats universitaris. El rector ha centrat la seua intervenció en la desocupació juvenil, la necessitat d’introduir prompte l’anglés a l’escola primària i el paper de l’empleabilitat en l’estratègia universitària, que ha asseguratdeuria prioritzar la ocupació dels titulats com un dels principals indicadors de qualitat. A més, ha afirmat que la formació continua hauria de ser una obligació perentòria d’una universitat responsable.

Per últim, ha suggerit a l’administració que propose a la Unió Europea una política europea de treball, en la qual no es deuria subvencionar la desocupació, sino la movilitat i la formació necessària per adaptar en Europa la distribució de recursos humans a la del mercat de treball.

Nascut a València en 1948, Rolf Tarrach és catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València (1983) i la Universitat de Barcelona (1986). Des de 2000 fins 2003 va ser president del CSIC i des de 2005 és rector de la Universitat de Luxemburg. A més ha participat en nombroses activitats d'assessorament en matèria de política científica i d'avaluació. És membre de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i doctor honoris causa per la Universitat de Sant Petersburg. Des de 2004 és membre del Institut d’Estudis Catalans.

A l’acte també assistit el secretari del CVC, Jesús Huguet, i alguns membres de la institució consultiva com Vicente Muñoz Puelles, Francisco Pérez Puche, Pepa Frau, Ana Noguera, Ricardo Bellveser, Vicente Ferrero, José María Lozano i Vicente González Móstoles.